KOTI

SEURA

PEWE TOUHUN APC

LAPSET JA NUORET

AIKUISET

KUVIA

 


Seura

Peli-Weljet Panelia ry. on vuonna 2005 perustettu panelialainen urheiluseura. Alunperin kaveriporukan hauskanpidon ja puulaaki-pelailun kylkeen perustettu seura on  kasvanut ja kehittynyt paljon  alkuvuosiin nähden. Vuosien varrella on järjestetty paljon toimintaa paitsi omalle porukalle niin myös seudun harrasteurheilijoille esimerkiksi katusählyn ja harrastekiekkoturnausten muodossa.

Pewetouhun alku

Toimintamme kohderyhmänä on pääasiassa olleet aikuiset.
Vähitellen on kuitenkin kypsynyt ajatus myös siitä, että meillä voisi olla annettavaa myös seudun lapsille ja nuorille. Ehkä koemme sen myös velvollisuudeksemme. Monet meistä ovat urheilleet ja kasv-aneet nuorempina paikallisissa urheiluseuroissa, joissa olemme saaneet nauttia vapaaehtoisten valmennuksesta ja kasvatustyöstä. Nyt on takaisinmaksun aika!

Alkusyksyllä 2015 aika oli siis kypsä. Ajattelimme, että voisimme järjestää jotain liikunnalista toimintaa nuorille. Sitä suunnitellessamme meillä oli kolme suuntaviivaa. Ensinnäkin halusimme tarjota jotain, jota seudulla ei ole aikaisemmin ole ollut tarjolla. Toiseksi, emme halunneet astua minkään toisen seuran varpaille. Kolmanneksi, emme halunneet kuormittaa aktiivista jäsenistöämme ohjausvastuulla. Näin ollen päädyimme siihen, että pyrimme hankkimaan toimintaan ulkopuoliset vetäjät.

Ensimmäiseksi mieleen tuli sirkustoiminta. Pienen googlettelun jälkeen yhteistyökumppaniksi löytyi Satasirkus, joka järjesti perhesirkusta 3-8 vuotialle ja heidän vanhemmilleen neljänä syyskuun sunnuntaina Kiukaisten yhteiskoululla. Pian tämän jälkeen tuli ajatus parkourista. Taas sama homma. Yhteydenoton jälkeen kumppaniksi valikoitui Porin Tarmo. Kohderyhmänä parkourissa oli 8-15 vuotiaat. Molempien liikuntamuotojen ekat ryhmät tulivat heti täyteen. Vastasimme kysyntään ja onnistuimme järjestämään molempiin toiset ryhmät, jotka nekin tulivat yllätykseksemme täyteen. Näin ollen ryhmissämme liikkuu syksyn aikana yli sata ihmistä.

Pewetouhun tulevaisuus

Nyt olemme yhdessä tuumin todenneet, että kysyntää vastaavalle toiminnalle on olemassa. Hyvistä kokemuksista innostuneina olemme siis valmiita touhuamaan jatkossakin. Suuntaammekin tulevaan nöyrästi mutta innostuneina. Seuraavana suunnitelmana meillä on teettää kysely seudun 0-16v lapsille ja nuorille sekä heidän vanhemmilleen liikunnan harrastamisesta ja toiveista. Tämän jälkeen lyömme viisaat päämme yhteen ja päätämme kevään toiminnoista. Jos sinulla on hyviä ideoita, niin älä epäile ottaa yhteyttä. Tällä hetkeää lapset ja nuoret ovat pewetouhun prioriteetti numero yksi, mutta kuka tietää jos innostuisimme järjestämään aikuisväestöllekin jotain.
 

© PeWe touhuu 2017